Hoe een onschuldige Canadees viraal ging als dader van aanslagen in Parijs

Hoe een onschuldige Canadees viraal ging als dader van aanslagen in Parijs

Foto: Amy Stephen, Twitter

De Canadese Veerender Jubbal werd zaterdagochtend wakker in een social media-storm. Iemand fotoshopte een van zijn selfies, zodat hij er uitzag als een terrorist met bommengordel. De foto ging viraal, en Jubbal werd beschouwd als een van de terroristen achter de aanslagen in Parijs.

Het beeld van ‘terrorist’ Jubbal met koran en bommengordel ging zaterdag viraal op Twitter. De Spaanse krant La Razon pikte het beeld op voor haar zondageditie, en plaatste zijn gezicht op de cover. Op een dag tijd werd de Canadese Sikh gebombardeerd tot een van de gezichten achter de aanslagen van Parijs.

Jubbal, een Canadese Sikh, heeft echter niets met de aanslagen te maken. Hij haastte zich dan ook om het misverstand recht te trekken.

De dader van de fotoshopactie werd nog niet gevonden, Jubbal verdenkt zelf de aanhangers van GamerGate-groep. De freelancer schrijver en recensent van games richtte namelijk de hashtag #StopGamerGate2014 op, en krijgt sindsdien veel tegenwind van aanhangers.

La Razon verontschuldigde zich voor de fout, Jubbal doet zijn best op Twitter om zijn hoge aaibaarheidsfactor in de verf te zetten:

Verschillende volgers helpen hem door de gefotoshopte versie naast de originele foto te verspreiden:

Corrigeer

MEER NIEUWS