Moureaux: "Mohamed Abdeslam was een echte lolbroek"

Moureaux: "Mohamed Abdeslam was een echte lolbroek"

Philippe Moureaux (PS): ex-burgemeester van Molenbeek Foto: Belga

Mohamed Abdeslam, één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, werkt volgens de Molenbeekse ex-burgemeester op de dienst vreemdelingen van de gemeente. Dat zegt Philippe Moureaux (PS).

Mohamed Abdeslam werd zaterdag gearresteerd in Molenbeek. Hij werd de afgelopen dagen verhoord door speurders die bezig zijn met het netwerk rond de aanslagen in Parijs, maar werd maandag vrijgelaten. Mohamed is de broer van Salah Abdeslam, die momenteel nog wordt opgespoord. Een andere broer, Brahim, blies zichzelf vrijdagavond op in restaurant ‘Comptoir Voltaire’ in Parijs.

De gewezen Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux (PS) zegt dat Mohamed in het verleden heeft gewerkt op verschillende afdelingen binnen het gemeentebestuur. Hij kwam zelfs terecht op het kabinet van Moureaux, die tussen 1992 en 2012 burgemeester was. Daar werkte Abdeslam als dactylograaf. Voordien werkte hij op de dienst demografie van de administratie.

Hoewel Philippe Moureaux al drie jaar burgemeester van Molenbeek af is, herinnert hij zich Mohamed Abdeslam nog levendig: "Een moderne kerel, die als dactylograaf werkte en daardoor ook geen toegang had tot gevoelige dossiers", zegt Moureaux. "Hij woonde vlak bij het gemeentehuis op de Gemeenteplaats en ik kende hem als een vrolijke jongen. Als ik hem iets kon verwijten, was het net dat hij te weining sérieux had. Hij was een echte lolbroek. Dat hij is vrijgelaten, stelt mij gerust. Het is niet omdat je broers terroristen zijn, dat je het zelf ook bent."

Na de doortocht van Abdeslam op het kabinet-Moureaux ging hij aan de slag op de dienst vreemdelingen van de gemeente. "Die houdt zich onder meer bezig met regularisatiedossiers", zegt Moureaux.

Corrigeer

MEER NIEUWS