Extra veiligheidsmaatregelen tijdens Zesdaagse van Gent

Tijdens de 75e editie van de Zesdaagse van Gent, die dinsdag van start gaat in het Kuipke, zullen extra veiligheidsmaatregelen gelden. Dat maakte de organisatie maandag bekend. De organisatoren vragen om geen rugzakken of reistassen mee te nemen.

“Het dreigingsniveau voor grote evenementen in België, sportief of cultureel, is naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Parijs opgetrokken”, zo klinkt het in het persbericht. “De Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent wordt door binnenlandse zaken vanwege de grote publieke belangstelling in de categorie van evenementen met een verhoogd veiligheidsrisico (niveau 3) geplaatst.”

“Dit betekent dat er verschillende maatregelen genomen worden voor verhoogde controle, zowel door de organisatie als door de politie. Eén van die maatregelen is dat er aan de ingang controle zal zijn op meegebrachte tassen. Rugzakken, reistassen en dergelijke mogen niet binnen. De organisatie zal een locatie voorzien om deze in bewaring te geven, waarna ze bij het verlaten van het Kuipke kunnen worden opgehaald.”

“Maar de organisatie dringt er op aan om geen rugzakken/reistassen en dergelijke mee te nemen! (Kleinere) handtassen kunnen wel, maar zullen ook gecontroleerd worden.”

Corrigeer

MEER NIEUWS