Syrisch paspoort van terrorist duikt plots op in Servië

Syrisch paspoort van terrorist duikt plots op in Servië

Foto: AFP

De Servische politie heeft een migrant gearresteerd die in het bezit was van een Syrisch paspoort dat dezelfde naam en gegevens vermeldt als de pas die naast het lichaam van de terrorist werd gevonden die zichzelf opblies nabij het Stade de France.

Het Servische dagblad Blic meldt dat het Syrische paspoort precies dezelfde gegevens bevat, op de foto na. “Het document werd zaterdag gevonden in het asielcentrum van Presevo en de drager is meegenomen voor verhoor.”

Een Syrisch paspoort met de naam Ahmad al Mohammad, 25 jaar oud, werd gevonden vlakbij een van de kamikazes. Een migrant die op 3 oktober geregistreerd werd op het Griekse eiland Leros, had blijkbaar krek hetzelfde document bij zich. De persoon zelf vroeg asiel aan in Servië maar is sindsdien spoorloos. Zijn paspoort werd echter bijgehouden door iemand anders. Die persoon wordt nu aan de tand gevoeld.

De onderzoekers willen geen voorbarige conclusies trekken. Voorlopig weten ze niet of het paspoort authentiek is en/of het gestolen of verkocht werd.

Volgens Blic “is het zeer waarschijnlijk dat beide mannen los van elkaar hetzelfde valse Syrische paspoort hebben aangekocht bij een Turkse vervalser van documenten.”

Corrigeer

MEER NIEUWS