ISIS dreigt in twee nieuwe video's met nieuwe aanslagen tegen het Westen

In twee nieuwe videoboodschappen heeft terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) het Westen met bijkomende terreuraanvallen bedreigd. “We hernieuwen onze oproep aan de moslims in Europa, in het ongelovige Westen en overal, de kruisvaarders in hun thuisland of waar ze ook zijn, aan te vallen”, zei een woordvoerder.

De ene video (zie hierboven) duurt in totaal ongeveer elf minuten en werd verspreid via social media. Een ISIS-strijder bedreigt alle landen die samen met Frankrijk luchtaanvallen in Syrië en Irak uitvoeren. “Bij Allah, jullie zullen een dag beleven zoals Frankrijk”. Voorts zegt hij: “We hebben Frankrijk in Parijs getroffen. Ik zweer voor Allah dat we Amerika op eigen bodem zullen verslaan. We zullen Rome veroveren.”

De echtheid van de video is nog niet achterhaald. Hij lijkt wel op eerdere publicaties van ISIS. Op het eind werden enkele fragmenten van de verklaring ingevoegd, waarmee de extremisten zaterdag de reeks aanslagen in Parijs hadden opgeëist.

Een andere video (zie hieronder) heeft het eerder op de VS gemunt. "We zweren dat we ook Washington - het hart van Amerika - zullen aanvallen", luidt het onder meer.

Corrigeer

MEER NIEUWS