Twee verdachten aangehouden, vijf vrijgelaten

Sint-Jans-Molenbeek - De politieactie in Sint-Jans-Molenbeek van maandag, waarbij gezocht werd naar de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, is rond 14 uur afgelopen. Volgens het federaal parket werd niemand gerechtelijk aangehouden. Van de zeven verdachten die zaterdag werden opgepakt, werden er wel twee aangehouden.

De actie ging rond 10 uur van start. De politie was massaal ter plaatse, net als ontmijningsdienst DOVO en de brandweer. Aanvankelijk was te horen hoe de politie bewoners opriep om hun woning te verlaten. Zeker één persoon werd geboeid weggebracht, maar volgens het parket ging het slechts om een administratieve aanhouding.

Later was te zien hoe speciale politie-eenheden vanop onder meer een balkon met een op een stok gemonteerde camera binnen keken door de ramen van een gebouw. Tijdens de actie werden enkele explosies gehoord, die onderdeel zouden geweest zijn van de zoekoperatie. Op de daken hadden speciale politie-eenheden postgevat.

Rond 14 uur was de actie afgelopen. Volgens het federaal parket heeft ze niets opgeleverd en werden geen gerechtelijke aanhoudingen verricht. De voortvluchtige verdachte Salah Abdeslam, is met andere woorden dus niet aangetroffen.

Op dit moment is de straat nog deels afgesloten. Er zijn nog leden van het gerechtelijk lab aanwezig.

Huiszoekingen zaterdag

Van de zeven personen die bij huiszoekingen zaterdag opgepakt zijn, plaatste de onderzoeksrechter er wel twee onder aanhoudingsbevel. De twee werden in verdenking gesteld voor terroristische aanslag en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De andere vijf zijn vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket.

Corrigeer

MEER NIEUWS