Vriend van gezochte Molenbeekse terrorist getuigt:

Vriend Salah: “Als hij aanslag kon plegen, kunnen al mijn vrienden dat"

Vriend Salah: “Als hij aanslag kon plegen, kunnen al mijn vrienden dat"

Salah Abdeslam Foto: BELGA

O., een 28-jarige makker van de meest gezochte terrorist van het moment, kan nauwelijks geloven dat zijn vriend Salah Abdeslam heeft deelgenomen aan de verschrikkelijke aanslagen. “Als hij in staat is om die aanslagen te plegen, dan komen al mijn maten in aanmerking om zoiets te doen...”

Molenbekenaar O. vertelde vandaag aan een journalist van La Dernière Heure dat hij al vijf, zes jaar optrekt met Salah, sinds vrijdagavond vijand nummer 1 van alle Europese politiediensten.

Volgens hem leidde Salah allerminst een strikt religieus bestaan.

“Ik zag hem zo goed als elk weekend”, zegt O. “We hadden altijd veel plezier. Ik heb hem zich nooit zien opwinden, hij is een rustige tiep die gewaardeerd wordt bij de meisjes. Een gast zoals ik, zoals jij...Af en toe rookten we een jointje, en we gingen uit in Brussel om ons te amuseren. Maar altijd zonder alcohol.”

"Geloof is privé"

“We wilden ons niet te veel aantrekken van al dat geloofsgedoe. Het geloof was iets privé voor ons. En we kwamen wel eens op plekken die niet echt religieus waren...Nooit had ik zo’n scenario kunnen bedenken. Als hij in staat is om dit te doen, dan kunnen al mijn makkers dit doen!”

Salah verloor zijn job als technieker bij de MIVB (het Brussels openbaar vervoer, red.) in 2011. “Salah zocht een job. Of hij zat op café, of we keken samen naar de Champions League. Voetbal was echt zijn ding! Hij leefde een gewoon leventje, niet anders dan zoveel anderen. Hij zegt ook niet zo veel. En als we het uitzonderlijk eens hadden over terrorisme of zelfmoordcommando’s, was dat altijd al grappend. Het kon ons niet raken, want wij hadden er niets mee te maken.”

Corrigeer

MEER NIEUWS