Broer van zelfmoordterrorist spreekt pers toe

Mohamed Abdeslam, de broer van de voortvluchtige Salah Abdeslam, heeft maandagnamiddag aan zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek de verzamelde pers toegesproken. De man, die zaterdag zelf opgepakt werd, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten en niet in verdenking gesteld. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aanslagen", zei Mohamed Abdeslam. "Tegelijkertijd blijft Salah lid van onze familie. We weten nog niet wat er is gebeurd en wat hij zelf te zeggen heeft."

Mohameds broer Brahim was een van de terroristen die zichzelf vrijdag opbliezen in Parijs terwijl zijn andere broer Salah ook beschouwd wordt als een van de mogelijke daders van de aanslagen en nog steeds voortvluchtig is. Mohamed zelf werd zaterdag opgepakt maar maandag vrijgelaten.

"Ik ben al tien jaar aan de slag bij de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en heb nooit met iemand problemen gehad", verklaarde hij maandagnamiddag. "Velen hier kennen me en weten waartoe ik in staat ben en waartoe niet. Ik ben vrijgelaten omdat ik een alibi had. Daarnaast waren er om te beginnen weinig elementen tegen mij."

"Wij zijn een open familie, die nooit problemen heeft gehad met het gerecht", ging Mohamed Abdeslam verder. "Mijn ouders zijn in shock door wat er gebeurd is. Mijn broer Salah is zefl nog niet verhoord door de politie, we weten nog niet wat er is gebeurd, we weten niet waar hij is. Misschien durft hij zich momenteel niet aan te geven bij de politie. Mijn eigen arrestatie was ook behoorlijk gespierd."

Van de aanslagen in Parijs wist de familie Abdeslam niets af, aldus nog Mohamed. "We hebben het vrijdag zelf ook gezien op de televisie. Nooit hadden we gedacht dat een van mijn broers daarbij betrokken was. Onze gedachten gaan natuurlijk uit naar de slachtoffers maar u moet begrijpen dat voor mijn moeder Salah ook haar zoon blijft."

Corrigeer

MEER NIEUWS