Nederlandse kon ontsnappen via dakraam

Nederlandse kon ontsnappen via dakraam

Foto: EPA

Ook de Nederlandse Nicole was erbij in concertzaal Bataclan. “We stonden op het balkon van de eerste verdieping en zijn via het dakraam ontsnapt”, vertelt ze op Studio Brussel in het programma ‘Met Vincent door de avondspits’. “Een Parijzenaar, die naast de concertzaal woont, heeft ons samen met 50 anderen opgevangen in zijn appartement.”

Samen met haar Franse man woonde Nicole het concert van Eagles of Death Metal bij in concertzaal Bataclan, toen zwaarbewapende mannen de zaal binnenvielen. “Wij hebben de terroristen niet zien binnenkomen omdat we op het balkon stonden”, zegt Nicole. “Toen die mannen het vuur openden, wisten we niet wat er gebeurde. We dachten dat het om vuurwerk ging.” Pas toen de band vluchtte, wisten we dat er iets niet in orde was. We hebben ons snel verstopt tussen de klapstoeltjes. Daarna zijn we naar de deur gevlucht die uitkwam op een dakraam.

3 mannen hebben het dakraam geforceerd en hebben ons één voor één op het dak geholpen. Een vriendelijke Parijzenaar liet ons allemaal schuilen in zijn appartement.”

Twee tot drie uur lang schuilde Nicole samen met vijftig anderen in het appartement tot de militaire politie hen kwam ontzetten. “Ik was doodsbang maar denk nu vooral aan de ouders van de slachtoffers. Ik ben bijna vijftig jaar maar stel dat onze zoon was meegegaan, die zou vooraan gestaan hebben.”

Corrigeer

MEER NIEUWS