VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Liedekerke en Glenn De Coen vergooien twee punten

“Moeten meer trainen op afwerking”

“Moeten meer trainen op afwerking”

Glenn De Coen: “Ik wil dit seizoen graag nog meer beslissend worden voor de ploeg.” Foto: dsj

Liedekerke -

Na een pover gelijkspel op staartploeg Lovenjoel tuimelt Liedekerke naar de zesde plaats. Hangende spits Glenn De Coen was goed voor een doelpunt en een assist, maar dat volstond niet om de begeerde volle buit mee te kapen.

Liedekerke trok voor de volle buit naar Lovenjoel, maar kwam er slechts bekaaid vanaf?

Glenn De Coen: “We maakten twee keer een achterstand ongedaan, maar onze draw voelt aan als een verlies. Als je als ploeg de kop ambieert, moet je hoger durven mikken. We moeten efficiënter leren worden. We moeten meer trainen op afwerking, want daar mangelde het zondag aan. We trainden de jongste weken enorm veel op looplijnen en dat werpt ook wel zijn vruchten af. Intussen weten we blindelings wie waar moet lopen in eender welke situatie, maar voetbal draait nog steeds in eerste instantie om goals. Lovenjoel puurde twee goals uit twee kansen en had daarbij ongetwijfeld wel wat geluk dat de bal telkens goed viel, maar Liedekerke zijnde moeten we beter kunnen voor de doelmond. Ik hoop dat de coach meeleest, want ik pleit voor specifieke training voor de doelmond.”

Liedekerke brengt attractief voetbal en staat garant voor spektakel, maar misschien zorgt de te offensieve aanpak wel voor een overtal aan tegentreffers?

“We slikken veel te gemakkelijk goals, maar dat is een gedeelde verantwoordelijkheid van de hele ploeg. Op dat vlak schaart iedereen zich achter de offensieve strategie van coach Steven Bellemans. We vormen ook wel eens een hecht blok, maar het uitgangspunt blijft doorgaans om één doelpunt meer te scoren dan de tegenstrever. Niemand bij Liedekerke is ervoor gewonnen om een defensieve muur op te trekken en angstvallig op de tegenaanval te speculeren. Voetbalplezier schuilt in aanvallen en goals maken. Soms moeten we evenwel ook op een andere manier leren voetballen.”

Met een doelpunt en een assist sleepte je gelukkig een punt uit de brand?

“Ik wil dit seizoen graag nog meer beslissend worden voor de ploeg. Ik voel me goed in een vrije rol in steun van onze diepe spits Steve Desaegher. Zondag speelde Simon Verhavert als rechtsbuiten en Pieter De Zwaef op links. We beschikken best over een aardige aanval. Op training zie je ons vooruitgang maken, maar dat moeten we nu dringend wel eens gaan vertalen naar resultaten. Het seizoen duurt nog lang, maar het gelijkspel op Lovenjoel is zonde vanwege het vermijdbare puntenverlies tegen een beperkte tegenstrever, al speelde het hobbelige terrein er niet in ons voordeel. Als excuus weegt dat evenwel te licht.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio