Fransen voeren voor derde dag op rij luchtaanvallen uit op bolwerk van ISIS

Fransen voeren voor derde dag op rij luchtaanvallen uit op bolwerk van ISIS

Foto: EPA

De Franse luchtmacht heeft in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op Raqqa, dat beschouwd wordt als een belangrijk bolwerk van Islamitische Staat (ISIS). Volgens het Franse leger werden daarbij een commandocentrum en een trainingscentrum vernield. Ook dinsdag zelf heeft Frankrijk Raqqa nog gebombardeerd.

De aanval van afgelopen nacht werd uitgevoerd omstreeks 1.30 uur Belgische tijd, met tien gevechtsvliegtuigen (Rafale en Mirage 2000) die opgestegen waren in de Verenigde Arabische Emiraten en in Jordanië. De toestellen hebben zestien bommen gedropt. De missie was daarmee vergelijkbaar met die van de vorige nacht. Ook dinsdag zelf werden er tien gevechtsvliegtuigen ingezet. 

“De doelen -die tijdens verkenningsmissies waren geïdentificeerd- werden geraakt en simultaan vernietigd”, luidt het in een persbericht van het leger.

Het Franse leger is sinds september ook actief in Syrië. Maar na de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs, kondigde president François Hollande aan dat de oorlog tegen ISIS zou worden opgevoerd.

Corrigeer

MEER NIEUWS