Jambon: "Niveau 3 blijft tot Salah Abdeslam is gevat"

Jambon: "Niveau 3 blijft tot Salah Abdeslam is gevat"

Foto: Jimmy Kets

Zolang Salah Abdelslam - medeverdachte van de terreuraanslagen in Parijs - nog op vrije voeten is, blijft het dreigingsniveau op niveau 3. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in 'De Ochtend'.

Het dreigingsniveau wordt in heel België opgetrokken van 2 naar 3, op een schaal van 4. Dat zal volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zo blijven tot de verdachte Salah Abdeslam gevat is.

"De beslissing van OCAD om het dreigingsniveau te verhogen, heeft te maken met het feit dat de Salah Abdeslam nog steeds vrij rondloopt." Salah Abdeslam belde na de aanslagen van Parijs naar Mohammed A., die bij de Brusselse hulporganisatie Samu Social werkt. Hij voerde Salah Abdeslam van Parijs naar België en zette hem af bij het Koning Boudewijnstadion.

Nieuw opsporingsbericht

"We hoopten Salah Abdeslam gisteren op te pakken in Molenbeek, maar dat is niet gelukt. Daarom heeft het OCAD beslist het veiligheidsniveau op te trekken."

De federale politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag ook een nieuw opsporingsbericht verspreid. De medeverdachte van de terreuraanslagen die vrijdag in Parijs plaatsvonden, kon voorlopig nog niet worden gevat. De politie benadrukt dat Abdeslam een gevaarlijk persoon is.

Corrigeer

MEER NIEUWS