Journalist verliest vrouw: “Jullie hebben verloren, onze zoon zal ISIS nooit vrezen”

Journalist verliest vrouw: “Jullie hebben verloren, onze zoon zal ISIS nooit vrezen”

Foto: AFP

Hij verloor de liefde van zijn leven vrijdagavond in Parijs. “Elke kogel in haar lichaam is er ook één in het hart van jullie God”, schrijft Antoine Leiris in een ontroerende brief aan de terroristen. “Jullie hebben verloren. Onze zoon zal jullie nooit vrezen. Dat gun ik jullie niet.”

Antoine Leiris is, naast journalist bij France Bleu, ook vader van een 17 maanden oude zoon. Tot vrijdag was hij ook de echtgenoot van de vrouw van zijn leven, maar ISIS-terroristen beslisten daar anders over toen ze vrijdag in Parijs zeker 129 mensen om het leven brachten. Een gruwelijke aanslag, met als voornaamste doel angst te zaaien.

“Ik weet niet wie jullie zijn en eigenlijk wil ik het ook niet weten”, schrijft de man in een ontroerend bericht op Facebook. “Vrijdagavond hebben jullie mij beroofd van een uitzonderlijk persoon, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon. Maar mijn haat, die krijgen julle niet. Jullie zijn dode zielen. Als de God waar jullie voor moorden ons gemaakt heeft naar zijn evenbeeld, was elke kogel in het lichaam van mijn vrouw er ook één in zijn hart.”

Leiris begrijpt het doel van de terroristen: haat en angst zaaien. “Maar neen, ik ga het jullie niet gunnen om jullie te haten. Jullie willen dat, maar met woede reageren op haat zou toegeven zijn aan dezelfde domheid die jullie gemaakt heeft tot wat jullie zijn. Jullie willen dat ik bang ben, dat ik mijn medeburgers verdacht bekijk en dat ik mijn vrijheid opgeef voor mijn veiligheid. Jullie hebben verloren.”

Hij zag zijn vrouw vanmorgen in zijn dromen, schrijft hij, en ze zal er ook voor altijd zijn. “Op een dag zien we elkaar in de hemel terug als vrije zielen, die jullie nooit zullen hebben. Mijn zoon en ik zullen sterker zijn dan elk leger in de wereld. Hij is nog maar 17 maanden oud, maar hij zal jullie nooit vrezen of haten. Dat gun ik jullie niet.”

“Vous n’aurez pas ma haine” Vendredi soir vous avez volé la vie d’un être d’exception, l’amour de ma vie, la mère de...

Geplaatst door Antoine Leiris op maandag 16 november 2015

Corrigeer

MEER NIEUWS