VIDEO. Zo viel de politie de Bataclan binnen

De terroristen gijzelden vrijdagavond nog tientallen mensen toen de politie de concertzaal Bataclan binnenviel. De Franse nieuwszender BFMtv maakte een reconstructie van de confrontatie.

21.30 uur

De terroristen dringen  de concertzaal Bataclan binnen waar het concert van Eagles of Death Meatal aan de gang was, en beginnen om zich heen te schieten.

22.15 uur

De politie valt de zaal binnen, en ontdekt het bloedbad dat de terroristen hebben aangericht. Maar het is donker, er wordt niet meer geschoten, en de terroristen zijn niet meer te zien. Het enige wat ze horen is het gehuil van de slachtoffers.

De terroristen hebben zich teruggetrokken in een technische ruimte op de eerste verdieping. Ze hebben een twintigtal gijzelaars bij zich.

De politie verkent langzaam het donkere gebouw. Ze banen zich een weg door de donkere smalle gangen, en vinden overal slachtoffers en gewonden op hun weg. 

Uiteindelijk komen ze aan bij de technische ruimte. Enkel een deur scheidt hen nog van de terroristen en hun gijzelaars.

23.15 uur

Om kwart na elf, een uur na het begin van de inval, is er contact tussen de agenten en de terroristen. "We hebben explosieven, we gaan alles laten ontploffen", dreigen de gangsters. "Bel ons", schreeuwen ze. Waarna ze een gsm-nummer afdreunen. Onderhandelaars bellen hen op. Maar de gesprekken leiden tot niets. 

00.20 uur

De ordetroepen krijgen het bevel om aan te vallen. Een vuurgevecht van drie minuten begint. Op de deur zijn talloze kogelinslagen te zien. 

00.23 uur

Uiteindelijk wordt een van de terroristen geraakt en valt op de grond. Daarna ontploft een bommengordel. Zo eindigt de aanval na drie uur. De twintig gijzelaars die de terroristen bij zich hadden overleven, een van de agenten raakt gewond aan de hand. 

De overlevende concertgangers komen te voorschijn uit hun schuilplaatsen.

Corrigeer

MEER NIEUWS