Zeven gearresteerden in Aken niet gelinkt aan terreur Parijs

In Alsdorf, in de buurt van het Duitse Aken, zijn dinsdagzeven arrestaties verricht. Maar volgens de Duitse minister Thomas de Maizière (CDU) zouden deze arrestaties geen onmiddelijk verband hebben met de terreuraanslagen in Parijs.

Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel gingen de arrestaties van dinsdagochtend om een man, de 29-jarige Kamal A., en twee vrouwen, de 28-jarige Lava M. en de 32-jarige Didem A.

De drie verdachten werden opgepakt door een speciaal commando, nadat ze in de voormiddag uit een plaatselijk jobcentrum kwamen. De speurders zouden een tip gekregen hebben van een winkelverkoopster die Salah Abdeslam, tegen wie een internationaal aanhoudingsbevel loopt, zou herkend hebben. Maar blijkbaar is hij nu toch niet bij de gearresteerden.

Volgens een ooggetuige hebben speciale eenheden van de politie een straat in Alsdorf tijdelijk afgesloten. Naar verluidt bevindt zich daar de woning van de man en de twee vrouwen. Het trio zou buitenlandse paspoorten hebben.

De drie verdachten werden verhoord, maar lijken nu geen link te hebben met de terreuraanslagen in Parijs. De politie pakte dinsdagnamiddag nog vier bijkomende mensen opgepakt, maar ook zij houden geen verband met de aanslagen.

"We hebben vast kunnen stellen dat er geen informatie is dat de personen een verband hebben met de aanslagen", aldus een politie-inspecteur dinsdagavond.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS