Fans van Anderlecht mogen niet naar Monaco, nog geen zekerheid voor fans van AA Gent

Fans van Anderlecht mogen niet naar Monaco, nog geen zekerheid voor fans van AA Gent

Foto: VDB

Gent -

Supporters van AA Gent en Anderlecht die mee op Europese verplaatsingen naar Lyon of Monaco wilden, mogen wellicht een kruis maken over hun plannen. Frankrijk zou immers beslist hebben om na de aanslagen in Parijs tijdelijk geen bezoekende fans meer toe te laten. Anderlecht bevestigde het nieuws, volgens AA Gent volgt ten vroegste woensdag/morgen een definitieve beslissing.

Na de aanslagen in Parijs van vorige vrijdag is Frankrijk extra waakzaam voor nog meer terreuraanslagen. Omdat niet alle terroristen vorige week uit Frankrijk kwamen, sloot het land de grenzen. Nu zou ook besloten zijn dat supporters van buitenlandse clubs niet in de stadions zullen worden toegelaten.

RSC Anderlecht speelt volgende week donderdag (26 november) op bezoek bij AS Monaco op de vijfde speeldag in groep J van de Europa League zonder zijn fans. "Naar aanleiding van de noodtoestand die door de Franse regering is afgekondigd ten gevolge van de dramatische gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs, heeft de regering van het Prinsdom Monaco beslist om in het kader van de Europa League-wedstrijd tussen AS Monaco en RSC Anderlecht geen supporters van RSCA op het grondgebied van Monaco, en bijgevolg dus ook niet in het Stade Louis II, toe te laten", zo maakte RSCA dinsdag bekend.

 

"De club begrijpt gezien de huidige omstandigheden deze beslissing en vraagt de supporters dan ook met aandrang om zich niet naar Frankrijk en Monaco te verplaatsen. Om de veiligheid te garanderen kan de wedstrijd op geen enkele manier worden bijgewoond. Supporters die al in het bezit waren van een ticket voor deze wedstrijd, zullen worden terugbetaald. Zij dienen zo snel mogelijk contact op te nemen met de RSCA Ticketing", klonk het in de mededeling van de Belgische recordkampioen.

Gent: "Ten vroegste woensdag zekerheid"

AA Gent bezoekt volgende week dinsdag (24 november) Lyon, al 2.400 fans van de landskampioen kochten al tickets voor de belangrijke Champions League-wedstrijd van hun club. Volgens de Buffalo's is voor die wedstrijd nog geen uitsluitsle:

"KAA Gent kreeg zonet de bevestiging dat er ten vroegste morgen (woensdag 18/11) een beslissing wordt genomen door de Franse regering i.v.m. het al dan niet afreizen van KAA Gentsupporters naar Lyon. Vandaag zullen wij u daarover dus geen uitsluitsel kunnen geven", staat op de website te lezen.

Corrigeer

MEER NIEUWS