Britse politie pakt twee mannen op die aanslagen zouden hebben voorbereid

In Dover heeft de Britse politie zondagochtend twee mannen, van 20 en 22 jaar oud, opgepakt die ervan verdacht worden terroristische daden voorbereid te hebben.

Het duo stond op het punt Groot-Brittannië te verlaten, aldus de Britse politie. “Ik wil eerst en vooral duidelijk maken dat die aanhoudingen niets te maken hebben met de aanslagen in Parijs, en dat er geen enkele onmiddellijke bedreiging was voor de lokale gemeenschap”, aldus Ian Huntern, onderzoeksdirecteur bij de antiterrorisme-eenheid in het zuidoosten van Groot-Brittannië (Sectu).

De twee mannen zijn in voorarrest geplaatst. “Ze probeerden het land te verlaten via Dover en zijn, dankzij het goede werk van de politie in Kent, opgepakt”, zei Huntern in een mededeling op de site van Sectu.

Dinsdagochtend werden de mannen ondervraagd, maar een woordvoerder weigerde elke commentaar.

Maandag zei de Britse premier David Cameron dat de afgelopen maanden zeven aanslagen zijn verijdeld in Groot-Brittannië. Volgens de recentste cijfers heeft de Britse politie, tussen maart 2014 en maart 2015, 229 mensen opgepakt “in verband met terrorisme”.

Corrigeer

MEER NIEUWS