Seizoen van veldrijder Wietse Bosmans al voorbij door chronische ziekte

Seizoen van veldrijder Wietse Bosmans al voorbij door chronische ziekte

Foto: PHOTOPRESS.BE

Veldrijder Wietse Bosmans heeft een chronische vorm van de ziekte van Lyme en moet daardoor reeds een punt zetten achter zijn seizoen. Dat maakte de 23-jarige veldrijder dinsdag bekend.

 

Veldrijden op Sportwereld.be

 

“Dinsdagochtend kreeg ik te horen dat ik een chronische vorm van de ziekte van Lyme heb. Na vijftien maanden in het ongewisse weet ik eindelijk waar ik sta en dat er 95 procent kans is op volledig herstel”, klinkt het in de mededeling op zijn website. “Maandag start de eerste behandeling van zes weken, daarna volgt een tweede kuur van opnieuw zes weken. Medio februari vindt er een evaluatie plaats, vanaf april zou ik me honderd procent kunnen focussen op mijn sport.”

Vorig jaar in oktober raakte bekend dat de beloftevolle veldrijder getroffen was door de ziekte van Lyme, een infectieziekte die vaak wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Het herstel duurde langer dan verwacht en pas half december keerde Bosmans terug in het veld. Toen bleek hij echter niet volledig hersteld en moest hij eind december opnieuw zijn fiets aan de kant houden, om vervolgens pas eind januari zijn tweede rentree te kunnen maken.

“Ik heb een erg donkere periode achter de rug, maar ondanks alles ben ik strijdvaardig gebleven en dat zal ik ook blijven. Ik wist dat er iets aan de hand was, maar ik wilde er niet aan toegeven om toch terug te kunnen komen op mijn oude niveau. Nu ik weet wat er scheelt, is het logisch dat ik ertussenuit moet. Uiteindelijk moet je hetgeen koesteren wat het meest dierbaar is, namelijk je gezondheid”, besloot de veldrijder.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.