Broer Salah Abdeslam: “Ik raad hem aan zich aan te geven”

Broer Salah Abdeslam: “Ik raad hem aan zich aan te geven”

Foto: AP

Sint-Jans-Molenbeek -

Als het van de broer van de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam afhangt, geeft zijn broer zich zo snel mogelijk aan bij de politie. “Dat raad ik hem echt aan”, zegt Mohamed Abdeslam.

De klopjacht op Salah Abdeslam blijft volop aan de gang. De enige nog levende dader van de bloederige aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag staat internationaal geseind en is op de vlucht, maar de politie vindt hem voorlopig niet.

Zelfs zijn eigen familie weet niet waar hij is, vertelde zijn broer Mohamed maandag aan zijn woning in Molenbeek. Een dag later heeft hij nog niets van zijn broer vernomen. “Ik raad hem wel aan om zich te gaan aangeven bij de politie”, vertelt Mohamed, die zelf even opgepakt maar snel weer vrijgelaten werd, aan BFMTV. “Dan kan justitie er alles aan doen om te weten te komen wat er nu precies gebeurd is en waarom. Want op dit moment is hij nog onschuldig.”

Hij omschrijft zijn broer als een harde, maar geen gewelddadige jongeman. “Hij was heel gelovig en bad zoals het hoorde. Drinken deed hij niet. Af en toe ging hij naar de moskee, maar hij kleedde zich nog normaal en droeg dus niets waardoor we zouden kunnen denken dat hij aan het radicaliseren was.”

De familie is heel ongerust, zegt Mohamed. “We zijn een familie en we denken dus aan hem. We willen weten waar hij is en hoe hij zich voelt, of hij bang is.”

Corrigeer

MEER NIEUWS