Camerabeelden tonen aan dat er negende terrorist was

Camerabeelden tonen aan dat er negende terrorist was

De Seat werd zondag teruggevonden nabij het kerkhof Père Lachaise. Foto: AP

Het Franse gerecht is op zoek naar een negende terrorist die rechtstreeks betrokken was bij de aanslagen in Parijs. Uit onderzoek blijkt dat er nog een derde man bij de broers Salah en Brahim Abdeslam in een zwarte Seat zat. Zij beschoten verschillende Parijzenaars op terrasjes.

Dit nieuws bevestigt persagentschap AP op basis van beelden van een bewakingscamera. De beelden tonen hoe de twee broers Abedelslam uit de wagen stappen en hun vuurwapens richten op de gasten van bar La Fontaine. Vervolgens wandelen ze terug naar een wachtende auto, met daarin nog een derde man die de wagen voor hen manoeuvreert.

Zeven van de daders stierven de avond van 13 november: drie rond het national stadion, drie in de concertzaal Bataclan en een in de restaurant vlakbij. Salah Abdeslam, die in Molenbeek woonde, is nog altijd voortvluchtig. Nu blijkt ook een negende terrorist voorvluchtig. 

Al dagen op zoek

Franse en Belgische ordediensten zijn al dagen op zoek naar Salah Abdeslam uit Molenbeek. Tot nu toe werd gedacht dat hij de enige terrorist is die nog leeft. Maar onderzoekers vertelden nu aan persagentschap AP dat er volgens hun analyse nog een tweede, ongeïdentificeerde, overlevende moet zijn.

Ze gaan nu uit van negen terroristen, waarvan er zeven stierven bij de aanslagen, en dus twee voortvluchtig zijn. Dit zijn de voorlopig bekende terroristen van Parijs .

Corrigeer

MEER NIEUWS