voetbal3de klasse b Sporting Hasselt - Trainer Vincent Euvrard verlaat per direct Sporting Hasselt voor tweedeklasser Geel

“We wilden hem niets in de weg leggen”

“We wilden hem niets in de weg leggen”

Technisch directeur Stijn Stijnen over Vincent Euvrard: “We vinden zijn vertrek niet leuk, we zijn in snelheid gepakt.” Foto: GEERT TRESIGNIE

Vincent Euvrard (33) trok gisteren de deur achter zich toe op Sporting Hasselt en gaf een paar uur later al zijn eerste training bij Geel. De Kempenaars waren al een tijdje op zoek naar een jonge en ambitieuze trainer en vonden die dus in de persoon van Euvrard. De West-Vlaming was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer in Hasselt. Hij vroeg en kreeg onmiddellijk zijn vrijheid van Stijn Stijnen. “Vincent gaf mij aan dat hij deze kans wilde grijpen. Ik wilde hem niets in de weg leggen.”

Graag wilden we u dan ook een reactie geven van de kersverse trainer van Geel, maar Vincent Euvrard was de hele avond onbereikbaar voor commentaar. Sportief directeur Stijn Stijnen van Sporting Hasselt beweert dat de hele saga zeer snel is gegaan. “Om 17.15 uur hebben we kort na zijn vraag beslist om Vincent deze kans te gunnen. Nog geen twee uur later stond hij al op het trainingsveld in Geel”, aldus Stijnen.

Een dag eerder maakte Stijnen nog bekend om een stap opzij te zetten voor een nieuwe kapitaalkrachtige voorzitter. Dit alles om binnen afzienbare termijn stappen vooruit te zetten. Dat rijmt toch niet met een jonge, ambitieuze trainer als Euvrard zomaar zijn vrijheid te geven als er team uit tweede klasse komt aankloppen? Stijnen: “Versta mij niet verkeerd. We vinden het niet leuk dat Vincent naar Geel is vertrokken. We zijn in deze zaak ook een beetje in snelheid gepakt. Maar heeft het zin om een trainer aan boord te houden die met zijn gedachten elders zit? En vergeet ook niet dat er wat kritiek was op Vincent bij een aantal supporters in die recente mindere periode. Dan win je twee matchen op rij en krijg je een mooi aanbod op een langdurig contract in Geel. Zo snel kan het gaan voor een trainer. Maar laat duidelijk zijn dat wij na deze tegenslag niet bij de pakken gaan blijven zitten. Onze ambities zijn er daarom niet minder om”, zegt Stijnen.

Niet overhaast nieuwe trainer zoeken

Exit Euvrard dus. Stijnen moet op zijn tweede werkdag als TD al meteen op zoek naar een nieuwe coach? Stijnen: “We gaan niet overhaast te werk gaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Voor volgende week moet je wat dat betreft zeker geen nieuws verwachten. Intussen zal ik samen met de huidige staf – hulptrainers Steven Stijnen, Ebou Sillah en keepertrainer Bjorn Sengier – de honneurs waarnemen op het veld. Ik ook terug het veld op, ja. Dat schrikt mij allesbehalve af”, besluit Stijnen.

De spelersgroep van Hasselt kreeg het nieuws een kwartier voor aanvang van de dinsdagtraining. Die training werd geleid door Sillah en Sengier. Francesco Carratta: “Iedereen was een beetje in shock door het nieuws. Zeker na de mooie prestatie in Beerschot was dit het laatste waar we ons aan verwacht hadden. Nu goed, ik begrijp dat een trainer ook ambitie heeft, maar voor de groep is dit wel bijzonder jammer. De coach en deze groep waren perfect op elkaar ingewerkt. We wisten wat we aan elkaar hadden en dat valt nu allemaal weg”, aldus Carratta.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio