Eerste kindercultuurraad stelt enthousiast actiepunten voor

Eerste kindercultuurraad stelt enthousiast actiepunten voor

De kinderen gingen enthousiast samenzitten om te spreken over wat zij nu willen in Geetbets Foto: ppg

Geetbets -

De eerste kindercultuurraad van Geetbets ‘De Betsers’ stelde in het gemeentehuis zijn actiepunten voor. Natuur, theater, de renovatie van een speeltuin en de organisatie van ‘kinderen baas’-evenementen moeten aan bod komen.

De jeugddienst van Geetbets kreeg via de provincie steun in de vorm van een participatietraject ‘Kinderen en Cultuur’. “We beslisten vanuit de kinderen te werken na het oprichten van een eerste kindercultuurraad”, zegt jeugdambtenaar Irina Van Goethem.

“Doelstelling is een kindgericht aanbod te creëren, ontwikkeld door de kinderen zelf, dat opengetrokken wordt naar andere, lokale partners.” In samenspraak met de basisscholen Hupsakee Geetbets, Te Velde Hogen en De Knipoog Rummen werden 17 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar geselecteerd: Anshpreet Singh en Lotte Roosbeek (De Knipoog Rummen), Stef Peeters, Kaar Gooris, Shania Caverneels, Pat Kian, Dauke Laeveren, Merel Martens en Tomo Mertens (Hupsakee Geetbets) en Liene Laeremans, Lize Winnen, Lotte Hendrickx, Ella Vanhove, Patience Efosa, Cara Vlayen, Feye Vandendijck en Laure Nijns (Te Velde Hogen).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio