Agenten schoten op auto die in hun richting reed

Gent - In Gent heeft de politie dinsdagavond geschoten op een wagen die in hun richting reed. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De vijf inzittenden van de wagen werden opgepakt en niemand raakte gewond.

Het schietincident gebeurde rond 23 uur aan het kruispunt van de straten Einde Were en Nieuwewandeling in Gent. "Een agent in burger die na het werk naar huis reed, merkte verdachte handelingen op door de inzittenden van een auto die zich op het fietspad in Einde Were bevond. Een dienstvoertuig van de Gentse politie dat kwam aangereden werd door de agent in burger gewezen op de verdachte toestand", zegt het parket.

Het politievoertuig reed de wagen klem ter hoogte van het kruispunt om de inzittenden aan een controle te onderwerpen, stelt het parket. "Op het moment dat de agenten uit hun dienstwagen stapten, reed de verdachte wagen in de richting van de agenten, waarop de agenten enkele keren vuurden op de naar hen toerijdende wagen. De wagen kon even verderop, in de Nieuwewandeling, door een ander politievoertuig klemgereden worden."

De vijf inzittenden werden opgepakt. Het parket zal woensdag beslissen of er personen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. De feiten houden geen verband met de terreurdreiging, benadrukt het parket.

 
Corrigeer

MEER NIEUWS