Morten Olsen is na 15 jaar geen Deens bondscoach meer

Morten Olsen is na 15 jaar geen Deens bondscoach meer

Foto: REUTERS

Morten Olsen stapt na vijftien jaar op als bondscoach van Denemarken. “Ik heb de spelers verteld dat de federatie en ik tot het besluit gekomen zijn dat het geen zin heeft dat ik nog doorga”, meldde de 66-jarige ex-speler van Cercle Brugge, RWDM en Anderlecht dinsdag nadat Denemarken in de barrages om deelname aan het EK 2016 werd uitgeschakeld door Zweden.

Denemarken speelde dinsdagavond 2-2 gelijk tegen Zweden en had de heenwedstrijd met 2-1 verloren. In zijn kwalificatiegroep was Denemarken derde geworden, na Portugal en Albanië. Het is de tweede keer op rij dat Olsen er niet in slaagt om Denemarken naar een groot toernooi te leiden. Ook op de Wereldbeker in Brazilië waren de Denen er niet bij. “De jongste maanden waren frustrerend”, zegt Olsen. “Ik slaagde er niet in een constante in onze prestaties te brengen. Daar neem ik de verantwoordeljkheid voor op mij.”

Olsen, ex-trainer van Brondby, FC Keulen en Ajax, kwam in 2000 bij het Deense elftal aan het roer te staan. In 2002 bereikte hij met Denemarken de achtste finales van het WK, in 2004 de kwartfinales van het EK.

Olsen is met een Belgische getrouwd en woont in Beersel, nabij Brussel.

Corrigeer

Live uit Frankrijk