Staatssecretaris Francken onder de indruk van asielcentrum Helchteren

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft woendag het asielcentrum van Helchteren bezocht. In een voorafgaand overleg met de burgemeester, politie en schepenen sprak Francken zijn bewondering uit voor het werk dat in de voormalige kazerne van Helchteren gebeurt. “Impressionant”, aldus de staatssecretaris.

De voormalige legerkazerne van Helchteren heeft ook in het verleden al gediend als opvangcentrum voor asielzoekers. Ook bij de huidige crisis was het één van de eerste locaties die als bestemming van de vluchtelingen werd aangeduid. Momenteel verblijven er zo’n 700 asielzoekers in het centrum. Dit verloopt zonder noemenswaardige incidenten.

Dat bleek ook tijdens het overleg dat Theo Francken had met de burgemeester, de verantwoordelijken van het asielcentrum en de politie. “Er zijn regelmatig heel kleine akkefietjes, maar die worden heel snel en professioneel opgelost”, aldus burgemeester Alain Yzermans (sp.a). “Ernstige calamiteiten hebben zich gelukkig nog niet voorgedaan.”

“We hebben een rechtstreekse lijn met de burgemeester van Houthalen-Helchteren, zodat we rechtstreeks kunnen ingrijpen als er op beleidsniveau een probleem moet opgelost worden”, zei Theo Francken. “Het centrum in Helchteren is erg goed georganiseerd. Impressionant zelfs. Een voorbeeld voor de rest”, aldus de staatssecretaris, die van plan is om alle centra in het land een bezoek te brengen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees