Crevits stuurt brief naar schooldirecties na verhogen dreigingsniveau

Crevits stuurt brief naar schooldirecties na verhogen dreigingsniveau

Foto: BELGA

Nu de federale regering het dreigingsniveau heeft verhoogd tot niveau 3, stuurt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een brief naar alle schooldirecties met de vraag om extra waakzaam te zijn. “Er zijn geen indicaties dat scholen geviseerd worden, maar op plaatsen waar veel mensen samen komen, is inderdaad extra waakzaamheid geboden”, luidt het.

De brief zet vijf aandachtspunten op een rij. Scholen worden ten eerste aangeraden hun noodplan te overlopen en eventueel bij te sturen. Ze krijgen ook de raad om discreet extra waakzaam te zijn, door bijvoorbeeld de in- en uitgangen extra in het oog te houden. Ook de signalen van mogelijke radicalisering bij leerlingen worden in herinnering gebracht.

De brief raadt ook aan om samen te werken met de politie en herinnert eraan dat elke politiezone sinds september 2006 een aanspreekpunt voor scholen moet hebben. Crevits vraagt de scholen ook om met de leerlingen in gesprek te blijven gaan over de gebeurtenissen in Parijs en de verhoogde terreurdreiging.

De scholen krijgen ook de raad om met verdere vragen te rade te gaan bij de koepels of besturen. Crevits wijst er tenslotte op dat het “Netwerk Tegendiscours” vanuit de Vlaamse overheid islamexperten ter beschikking stelt van scholen.

Het kabinet-Crevits zegt dat dit niet de eerste communicatie is voor de scholen over de voorbije aanslagen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S