Mithra niet schuldig aan omkoping artsen

Mithra niet schuldig aan omkoping artsen

François Fornieri Foto: BELGA

Het Luikse farmaceutisch bedrijf Mithra en zijn topman François Fornieri hebben zich niet schuldig gemaakt aan omkoping van artsen. Het parket zal de onderzoeksrechter vragen hen hiervoor buiten vervolging te stellen. Voor een aantal kleinere zaken is een schikking getroffen.

Dat meldt het bedrijf zelf in een persbericht. Tegen Mithra en Fornieri liep een strafrechtelijk onderzoek. Ze zouden artsen bepaalde voordelen (zoals geld, iPads en reizen) hebben aangeboden om hen aan te zetten om medicijnen van Mithra voor te schrijven.

’Het strafrechtelijk onderzoek heeft geen enkel element, noch enige tenlastelegging opgeleverd met betrekking tot feiten van omkoping van geneesheren’, stelt Mithra in een persbericht. ’Voor alle belangrijkste feiten die door het onderzoek werden geviseerd, heeft het parket geschreven dat er geen enkele aanwijzing voor de schuld van Mithra of haar manager, François Fornieri, bestaat’. Het parket zou voor deze feiten dan ook de buitenvervolgingstelling vragen.

Daarnaast, ’voor bepaalde feiten van minder belang’, heeft het parket een minnelijke schikking voorgesteld. Mithra en zijn topman hebben die aanvaard. Deze beslissing ’betekent op geen enkele wijze een erkenning met betrekking tot deze feiten, die betwist blijven, maar is gegrond op de wil om deze gerechtelijke procedure definitief achter zich te laten’, klinkt het. Om welke feiten het gaat is niet meegedeeld.

Corrigeer

MEER NIEUWS