Definitief: AA Gent-fans niet welkom in Lyon

Definitief: AA Gent-fans niet welkom in Lyon

Foto: Photonews

Supporters van AA Gent die mee op Europese verplaatsingen naar Lyon wilden, mogen een kruis maken over hun plannen. Frankrijk heeft definitief beslist hebben om na de aanslagen in Parijs tijdelijk geen bezoekende fans meer toe te laten. Dat werd zonet officieel bevestigd door AA Gent.

De Buffalo's vreesden al enkele dagen dat ze de verplaatsing naar Lyon zonder supporters zouden moeten maken. "Ondertussen werd duidelijk dat onze supporters de wedstrijd in Lyon hoe dan ook niet zullen kunnen bijwonen. De Franse autoriteiten achten de terreurdreiging te hoog om bezoekende supporters toe te laten. Of de Franse overheid een afreisverbod, dan wel een perimeterverbod (rond het stadion) instelt, is nog niet duidelijk", klonk het in de mededeling van de Gentenaars. "Die laatste nuance is belangrijk omdat ze een rol kan spelen bij het vergemakkelijken van de annulering van reis- en/of accommodatiekosten. Daarover krijgen we (normaal) later op donderdag duidelijkheid van de Franse overheid. Van zodra we een schriftelijk document hebben dat onze supporters kan helpen om hun reis en/of accommodatie te annuleren, plaatsen we dit online. AA Gent zal nu intern bekijken hoe we de terugbetaling van de gekocht tickets zo vlot mogelijk kunnen regelen. Daarover later meer nieuws."

Anderlecht weet al twee dagen dat het volgende week donderdag de verplaatsing naar AS Monaco op de vijfde speeldag in groep J van de Europa League zonder supporters moet maken. "Naar aanleiding van de noodtoestand die door de Franse regering is afgekondigd ten gevolge van de dramatische gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs, heeft de regering van het Prinsdom Monaco beslist om in het kader van de Europa League-wedstrijd tussen AS Monaco en RSC Anderlecht geen supporters van RSCA op het grondgebied van Monaco, en bijgevolg dus ook niet in het Stade Louis II, toe te laten", zo maakte RSCA dinsdag bekend. Ook Anderlecht beloofde meteen de tickets terug te betalen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.