OVERZICHT. Educatieve apps voor kinderen

Little Digits. Foto: rr

De stijgende populariteit van tablets en smartphones heeft ook gezorgd voor een groter aanbod aan apps gericht op kinderen. Hieronder lijsten we enkele van onze favorieten op en verzamelden we een aantal links naar de beste app-overzichten.

Animatch
Een eenvoudig memoryspel met grote knoppen en gekke dierengeluiden. Helpt kinderen hun geheugen te trainen én ze leren dierengeluiden herkennen.
Android / iOS
 

Tozzle
44 puzzels met verschillende moeilijkheidsgraden. Kinderen moeten de juiste afbeeldingen op het scherm slepen. Enkel voor iOS
iOS
 

LetterSchool
Aan de hand van vier spelletjes het alfabet en de cijfers 1 tot 10 leren. Eerst ontdekken kinderen de vormen, namen en klanken van letters, daarna gaan ze zelf aan de slag door letters over te trekken en uiteindelijk zelf te schrij
Android / iOS


Topo België
Met behulp van een vliegtuigje leren kinderen de Belgische provincies, 45 grote steden en 90 dorpen kennen. 
Android / iOS


Little Digits
Een moderne versie van 'hoeveel vingers steek ik op?'. Kinderen leren getallen herkennen, optellen en aftrekken. Het geluid van deze app is in het Engels, maar er is een mogelijkheid voorzien om je eigen stem op te nemen. Enkel voor iPad.
iOS


Toca Boca
Ontwikkelaar Toca Boca heeft een hoop educatieve spelletjes op de markt en die zijn bijzonder populair. In een cartoonomgeving kunnen kinderen allerlei zaken doen: koken, doktertje spelen, muziek of robots maken, ... De apps bevatten geen taal of tekst, dus kinderen kunnen ze zelf verkennen.
tocaboca.com
 

Meer apps?

  • De Nederlandse website mijnkindonline verzamelde 104 leerzame sites en apps. Bekijk hun overzicht hier.
     
  • Op mediasmarties.nl  staan talloze recensies van nieuwe kindermedia, waaronder heel wat apps.
     
  • Ook digidreumes.nl heeft een overzicht met kinder-apps onderverdeeld per leeftijd en thema.
     
  • Juf Jannie, die zelf een aantal apps heeft uitgebracht, bespreekt op haar site tientallen (Nederlandstalige) apps voor kinderen.
Corrigeer