VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - RENAISSANCE SCHAARBEEK - Maxim Aerts staat opnieuw tussen de palen

“Bewijzen wat ik waard ben”

“Bewijzen wat ik waard ben”

Maxim Aerts: “We willen opnieuw aanknopen met een overwinning.” Foto: dsj

Liedekerke / Schaarbeek -

Maxim Aerts (22) verloor zijn plaats tussen de palen aan Dries Cobbaert, maar die blesseerde zich meteen. Zondag wil de keeper uit Denderleeuw op de Heuvelkouter dolgraag de nul houden en tonen dat hij een betrouwbare doelman is.

Voor de Liedekerkse keeperstrainer Guido Redant is het dansen op een slappe koord met twee doelmannen die in de balans liggen, maar toch was het zitje op de bank in de vorige thuismatch een mokerslag?

Maxim Aerts: “Ik wil zondag graag bewijzen wat ik waard ben. Je moet je uiteraard altijd verzoenen met de keuzes van de coach, maar dit keer zag ik het niet aankomen dat ik plaats moest ruimen en dat kwam hard aan. Vorig jaar verzeilde Liedekerke na Nieuwjaar in een neerwaartse spiraal. Toen kon in het wel plaatsen dat de coach vond dat hij iets moest proberen en dat ik door de vele geslikte goals wat met het vertrouwen worstelde. Nu liep alles evenwel op wieltjes. Ik dacht dat ik uitstekend op dreef was. Ik was compleet verrast door de beslissing van de coach. Door de ontwrichte pink van Dries Cobbaert miste ik slechts één wedstrijd, maar het is wel een tikje wrang om op deze manier opnieuw de nummer één te worden.”

Met Renaissance Schaarbeek komt een te duchten tegenstrever op bezoek?

“We staan op een gedeelde zesde plaats en zijn op onze hoede. Renaissance speelde vorig jaar nog in vierde klasse en koestert de ambitie om direct terug te keren. Renaissance bestaat als typische Brusselse club overwegend uit lichtvoetige spelers voor wie de Heuvelkouter wellicht geen geschenk wordt. Eerste provinciale is sowieso een vreemde reeks waarin je haast wekelijks verrassende resultaten ziet. Na de vergooide punten tegen Lovenjoel zouden we graag opnieuw met een overwinning aanknopen.”

Je bent één van de spelers die met de fiets naar de training kan?

“Ik woon in de Denderleeuwse Hageveldstraat op de grens met Liedekerke. De Liedekerkse fans plagen me wel eens dat ik aan de verkeerde kant van het water woon, maar uiteraard voel ik me op de Heuvelkouter als een visje in het water. De meeste spelers wonen hier in de buurt van de kerktoren. Indien er eens een moeilijke beslissing wordt genomen, wordt dat meteen ook uitgepraat. In die optiek accepteerde ik ook de beslissing van de coach en de keeperstrainer. Bij andere clubs is het eerder ieder voor zich en zou je geen uitleg krijgen. Daar zou ik het moeilijker mee hebben.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio