Jambon: “Huis aan huis Molenbeek uitkammen”

Jambon: “Huis aan huis Molenbeek uitkammen”
Sint-Jans-Molenbeek -

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil elk adres in Molenbeek laten controleren. Dat is volgens hem een noodzakelijke stap om de problemen met jihadisme en radicalisering in de Brusselse gemeente aan te pakken. “Het is onaanvaardbaar dat we niet weten wie er op het grondgebied is”, zegt hij in een interview met deze krant. “Nu zijn er in sommige appartementen twee mensen ingeschreven, maar wonen er tien.”

Daarom pleit Jambon nu voor een letterlijke huis-aan-huiscontrole: “Wat mij betreft moet de gemeentelijke administratie deur aan deur aanbellen en vragen wie daar nu effectief woont. Een woonstcontrole, zoals de wijkagent dat doet wanneer je ergens op een nieuwe plek gaat wonen.”

De federale regering heeft Jambon deze week aangesteld als coördinator om een “totaalaanpak” van Molenbeek te coördineren. De regering wil extra inspanningen doen nu is gebleken dat er een duidelijke link is tussen Molenbeek en de terroristen die vorige week in Parijs de aanslagen pleegden.

Volgens Jambon blijkt die link ook af te leiden uit de cijfers van het aantal Syriëstrijders. “Van de 130 teruggekeerde Syriëstrijders in ons land wonen er maar liefst 85 in Molenbeek”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken.

Corrigeer

MEER NIEUWS