Drama in gezin: moeder verliest ook tweede zoon na motorongeluk

Drama in gezin: moeder verliest ook tweede zoon na motorongeluk

Voor Michaël kon helaas geen hulp meer baten. Foto: atb

Leuven / Wilsele / Holsbeek -

Op de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele kwam vrijdag iets na 16 uur de 36-jarige motorrijder Michael Stoffelen uit Holsbeek om bij een verkeersongeval. Hij is de broer van Kenny, die in 2013 omkwam bij een ongeval in Kessel-Lo.

“De motorrijder kwam vanuit Leuven en reed richting Wijgmaal”, aldus persmagistrate Sarah Callewaert van het Leuvense parket. “Uit de omgekeerde rijrichting kwam dan de bestelwagen aangereden. De chauffeur van de bestelwagen voerde een manoeuvre naar links uit, waardoor de motorrijder tegen de bestelwagen is gebotst.” Door de klap belandde Michael Stoffelen, voor wie alle hulp te laat kwam, onder het voertuig terecht. Voor de familie is dit dodelijke ongeval de tweede zware tegenslag in evenveel jaar. In het voorjaar van 2013 overleed ook zijn 24-jarige broer Kenny, nadat hij met zijn wagen tegen een boom reed op de Eenmeilaan in Kessel-Lo. “Waarom, waarom toch, dit hebben wij toch niet verdiend”, liet de zwaar aangeslagen mama Kristel vrijdagavond op sociale media weten.

Verder onderzoek moet uitwijzen of de bestuurder van de bestelwagen een inschattingsfout maakte toen hij het manoeuvre naar links uitvoerde of de motorrijder te snel reed, waardoor de chauffeur verrast werd door de opduikende motorrijder. “Een combinatie van een inschattingsfout en te hoge snelheid behoort ook tot de mogelijkheid”, aldus Callewaert. Ook een wetsdokter onderzoekt de zaak verder . De bestuurder van de bestelwagen had in ieder geval niet gedronken. Omdat het ongeval net voor de avondspits gebeurde, was er heel wat verkeershinder in de ruime omgeving van de Wijgmaalsesteenweg. Die werd afgesloten tussen de Remylaan en de Kolonel Begaultlaan. Rond 21 uur gaven de hulpdiensten de weg opnieuw vrij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees