Grote politieactie op parking door bebaarde mannen in oude ambulances

Grote politieactie op parking door bebaarde mannen in oude ambulances

Foto: AP

Op de snelwegparking in Bierges, een deelgemeente van het Waals-Brabantse Waver, heeft zaterdagnamiddag een grote politieactie plaatsgevonden. Dat is vernomen van de lokale politie, die daarmee een bericht bevestigt van La Libre Belgique. Het zou gaan om een vals alarm in het kader van de terreurdreiging.

De politie van de zone Waver werd zaterdag rond 14 uur op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van “drie verdachte oude ambulances met bebaarde mannen aan boord” op de snelwegparking van Bierges langs de E411 in de richting van Namen.

De drie voertuigen, met Britse nummerplaten, werden volledig doorzocht. “Daarbij werden alleen kleding, voedsel en geld aangetroffen”, aldus een commissaris van de politiezone Waver.

Verschillende personen zijn wel administratief aangehouden en naar het politiekantoor overgebracht. “De opgepakte personen blijken deel uit te maken van een humanitair konvooi met bestemming Turkije, hetgeen dus à priori niets te zien heeft met de terreurdreiging”, klinkt het bij de Waverse politie.

Ook in Brussel werden arrestaties verricht bij politieacties.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S