ISIS bedreigt Frankrijk opnieuw: “Aanslagen zullen erger zijn dan 9/11”

Terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) heeft een nieuwe video op het internet geplaatst waarin het dreigt met nieuwe aanslagen “die erger zullen zijn dan 9/11”. In de video is onder meer een scene te zien waarin de Eiffeltoren omver valt.

Een week na de aanslagen in Parijs, waarbij zeker 130 mensen om het leven zijn gebracht, pakt ISIS uit met nieuwe dreigementen. Dat doen ze ook ditmaal via een video, waarin een Arabische stem de Fransen rechtstreeks aanspreekt. “Jullie zullen boeten als jullie kinderen oorlog komen voeren tegen ons”, klinkt het. “Wanneer ze terugkomen, zullen ze gehandicapt, geamputeerd, dood of mentaal gestoord zijn.”

In de video zijn beelden te zien van de aanslagen, maar ook fragmenten uit de film G.I. Joe: le réveil du cobra (2009), waarin de Eiffeltoren omver geblazen wordt. De titel van de zes minuten durende ISIS-video is Paris s’est effondré - Parijs is ingestort.

“Jullie zijn de terroristen”, zegt een man in het Frans. “In de media liegen jullie over ons. Jullie zijn de moordenaars, wij verdedigen ons alleen.”

De terroristen dreigen ook met nieuwe aanslagen. “Die zullen nog erger zijn dan die van 11 september 2001 in New York”, klinkt het.

Corrigeer

MEER NIEUWS