Ruim 770.000 euro voor tekening van Hergé

Een tekening van Hergé voor het album ’Tintin au Congo’ (‘Kuifje in Afrika’) is zaterdag afgehamerd op 770.600 euro bij Artcurial in Parijs. Een tekening in houtskool van Tardi vond een nieuwe eigenaar voor 125.800 euro, een record voor deze Franse striptekenaar, aldus het veilinghuis.

De tekening zonder tekstballon van Hergé, in potlood en gouache, uit het album van 1937 werd geraamd op 300.000 tot 500.000 euro en ging uiteindelijk naar een bieder in de zaal, nadat twee Europese verzamelaars eerst een telefonisch opbod tegen elkaar hadden gedaan.

Met de verkoop van enkele originele albums - steeds erg in trek zoals de ‘Crabe aux pinces d’or’ (‘De krab met de gulden scharen’) uit 1942 die werd verkocht voor 25.200 euro - bracht de veiling van het werk van de meester van de klare lijn in totaal 1,1 miljoen euro op.

Ook Tardi boekte succes met zijn houtskooltekening op papier, ‘La gare de banlieue’, die het dubbele haalde van het vorige record voor een werk van de tekenaar van stripheldin Adèle Blanc-Sec (Isabelle Avondrood), aldus Artcurial.

Er kwamen ook nog werken van Enki Bilal, Hugo Pratt en Barks, een van de tekenaars van Donald Duck, onder de hamer tijdens deze veiling die in totaal een omzet haalde van meer dan 2 miljoen euro.

Corrigeer

MEER NIEUWS