STANDARD - KV KORTRIJK 1-1

Standard en KV Kortrijk delen de punten na twee snelle goals in dol slot

Een winnaar kregen we niet te zien in Standard-KV Kortrijk. Daarvoor waren de kansen gedurende de hele match veel te schaars. Na de rust was er even wat beterschap en opende KVK de score na een flipperkastdoelpunt, maar Santini stelde de bordjes snel daarna op gelijke hoogte. In de stand schieten beide ploegen weinig op met dit punt, KV Kortrijk blijft zevende, Standard staat elfde.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Een treurmars. Dat waren de eerste 45 minuten van Standard-Kortrijk. Grote kansen waren er niet, laat staan uitgespeelde. Het was dus geen wonder dat het 0-0 stond na een eerste helft vol slordigheden. Zo was er Stijn De Smet die een snelle counter van de Kerels de nek omdeed door Marusic verkeerd aan te spelen. Of was er Legear die slordige passes combineerde met veel balverlies. Pas aan het half uur moest thuisdoelman Keet aan het werk. Hij had geen enkele moeite met een flauw afstandschot van Teixeira. Even daarvoor had Papazoglou de 0-1 aan de voeten, maar de Griek kon de lage voorzet van De Smet niet genoeg beroeren. Op een afgeblokt schot van Legear na viel er verder niets te beleven in de eerste helft.

De tweede  helft bood meer spektakel. Trebel trapte voor Standard op de lat, maar Kortrijk kreeg de beste kansen en kwam ook verdiend op voorsprong. Het was Papazoglou die tien minuten voor tijd na wat geharrewar de bal in twee tijden in het Luikse doel kon werken. Sclessin muisstil, maar lang duurde dat niet. De ingevallen Santini devieerde drie minuten later een corner van Trebel in doel. Uitgerekend Santini: tegen zijn ex-ploeg en dat na moeilijke eerste maanden bij de Rouches. In de absolute slotseconden moest Keet nog pal staan op een vrije trap van Badibanga, maar Walem en co mochten met een verdiend punt de bus naar West-Vlaanderen op.

Te onthouden

Julien De Sart kreeg nog eens zijn kans, maar kon zich niet doorzetten en reageerde misnoegd bij zijn wissel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.