Johnny Hallyday: “Als ik geen zanger was, ging ik strijden tegen de jihadi’s”

Johnny Hallyday: “Als ik geen zanger was, ging ik strijden tegen de jihadi’s”

Johnny Hallyday tijdens zijn optreden van vrijdag in Brussel. Foto: Inge Kinnet

Door de terreurdreiging in ons land werd het optreden van Johnny Hallyday, zaterdagavond in Brussel, afgelast. Jammer, vindt de zanger. “Als ik geen zanger zou zijn, zou ik tegen die jihadi’s gaan strijden”, vertelt hij.

De Franse popster Johnny Hallyday speelde vrijdagavond nog in de Brusselse concertzaal Paleis 12. Zodra de beslissing genomen werd om het terreurniveau naar vier brengen in Brussel, werd zijn tweede optreden van de dag erna geannuleerd.

Dat na de gruwel in Parijs nu ook onze hoofdstad de plaats dreigt te worden van een aanslag door terroristen, raakt de 72-jarige Hallyday diep. “Als ik geen zanger was, zou ik met plezier een wapen vastnemen en gaan strijden tegen die gekke en criminele jihadisten”, vertelt hij in Le Parisien. “Wat ze gedaan hebben, is ontoelaatbaar.”

Hallyday kende mensen die in Le Bataclan waren toen de terroristen toesloegen tijdens een optreden van Eagles of Death Metal en er 78 mensen doodschoten. “Er zijn mensen gedood die ik kende, vrienden hebben vrienden verloren... Ik bid tot God dat zoiets niet opnieuw gebeurd. Ik wil niet dat optredens geannuleerd worden. Zelfs al durft er niemand komen, ik wil het niet. We moeten die moordenaars tonen dat we niet bang zijn, dat we blijven leven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S