atletiek - Imana Truyers wil in Roeselare haar EK-selectie afdwingen

“Sterker dan vorig jaar”

“Sterker dan vorig jaar”

Imana Truyers kan zich volop focussen op het veldlopen. Foto: MIST

Zondag staan in de CrossCup van Roeselare de startbewijzen voor het EK veldlopen van 13 december in het Franse Hyères op het spel. Imana Truyers aast op een selectie bij de beloften.

Imana Truyers, 23 ondertussen, keerde zondag met een zeventiende plaats van de Warandeloop in Tilburg naar Hechtel terug.

Veel potentieel

“Ik heb in de voorlaatste ronde iets te veel laten liggen, maar loop uiteindelijk toch een halve minuut sneller dan in 2014. Ik ben dan ook sterker geworden dan vorig jaar”, vertelt de bijna afgestudeerde verpleegster.

“Mijn opleidingsstages zijn sinds begin deze maand achter de rug, nu rest alleen mijn bachelorproef nog. Ik heb ondertussen ook de zekerheid dat ik in februari deeltijds in het UZ Leuven aan de slag kan gaan.”

Dat betekent dat Truyers de komende weken bijna als een prof kan toewerken naar het EK veldlopen in het Franse Hyères. Al moet ze zich daarvoor zondag in de veldloop van Roeselare wel eerst nog zien te kwalificeren.

“Vóór de veldloop in Tilburg had ik niet helemaal afgebouwd. Vóór Roeselare zondag zal dat wel gebeuren. Ik hoop dat er bij de beloften door de selectiecommissie een team zal worden uitgestuurd. Met onder meer Louise Carton, Julie Van De Velde, Aria Schouten en mezelf hebben we immers heel veel potentieel voor een goed resultaat in het landenklassement. Louise zie ik op het podium eindigen, Julie en ikzelf in de top tien. Het zou dan ook zonde zijn mocht er geen ploeg gestuurd worden.”

Na Roeselare en eventueel het EK werkt Imana Truyers dit kalenderjaar nog de CrossCup van Brussel af en ook de eindejaarsveldloop van Soest staat op haar programma.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio