VOETBALEERSTE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE-RENAISSANCE SCHAARBEEK - Renaissance een erg sportieve ploeg

Liedekerke serveert nieuw spektakelstuk

Liedekerke serveert nieuw spektakelstuk

Steve Desaegher: “Het hoeft niet te verwonderen dat men me kent bij Renaissance, want ik kreeg er een mooi aanbod.” Foto: Johnny De Saedeleer

Liedekerke -

Steve Desaegher voegde zondag op de Heuvelkouter twee treffers toe aan zijn totaal waardoor hij al aan elf goals zit. Vorig seizoen maakte hij er in totaal 27. Vorige zomer sloeg Desaegher een voorstel van Renaissance af en daar heeft men in Schaarbeek nog steeds spijt van.

Renaissance-coach Mahir Demiral verklapte ons voor de wedstrijd dat hij bang was voor het Liedekerkse nummer negen. Je stond dus bekend in de hoofdstad, maar dat volstond niet om jou af te stoppen?

Steve Desaegher: “Renaissance toonde zich een erg sportieve ploeg. Het ging de strijd met open vizier aan en dan valt dit Liedekerke op zijn vertrouwde Heuvelkouter moeilijk af te stoppen. Het hoeft niet te verwonderen dat men me kent bij Renaissance, want ik kreeg er een mooi aanbod.”

Familieclub

“Na de match werd ik nogmaals gepolst waarom ik vorige zomer niet toehapte. Ik ben helemaal niet bang voor de hoofdstad, maar ben 33 en voel me verknocht aan de warme familieclub die Liedekerke nog steeds is. Renaissance stond in het klassement zij aan zij met Liedekerke en individueel beschikt die ploeg misschien over meer kwaliteit dan Liedekerke, maar als collectief blok bleken wij beduidend sterker zoals onze 6-2-winstcijfers ook demonstreerden.”

Je vindt zelf ook steeds vlotter de weg naar de netten?

“Doorgaans is mijn terugronde nog een stuk sterker dan de heenronde. Vorig seizoen zat ik halfweg aan tien goals om af te sluiten met 27 treffers. Nu zit ik met elf goals dus op schema, al wil ik in eerste instantie met Liedekerke een meer regelmatig seizoen draaien. Zeker op eigen veld brengen we vaak spektakel en verwennen we de fans met een korf goals. Soms lopen we wel eens op een gasbek, maar we blijven toch zweren bij aanvallend voetbal wat deze ploeg ook het beste ligt. Renaissance degradeerde pas uit vierde klasse waardoor we op onze hoede waren, maar we bleken in ons dagje en serveerden een uitstekende prestatie.”

Renaissance Schaarbeek bleek geen schoppersploeg met licht ontvlambare spelers?

“Het lijkt een leuke ploeg, maar op mijn leeftijd zoek ik geen avontuur meer. Liedekerke werkt nochtans met geen monsterbudget, maar de keuze voor deze club hangt ook samen met een voorkeur voor een warme familieclub met het accent op ambiance rond de kerktoren.”

Goede supporters

“Deze club beschikt ook over de betere supporters van eerste provinciale zodat je zowel uit als thuis verzekerd bent van de steun van een trouwe achterban wat ook fijn is.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio