De Glazen Toren lanceert ‘wijnen’ zonder alcohol

De Glazen Toren lanceert ‘wijnen’ zonder alcohol

Sophie en Patrick zien in hun Vin de Jardin een volwaardig, alcoholvrij alternatief voor de gastronomische wijnen. Foto: rds

Affligem -

Patrick Tavernier (45) en Sophie Tobback (40) van de bistro en bar De Glazen Toren in Affligem lanceren de Vin du Jardin, een niet-alcoholisch alternatief voor wijnen en aperitief. Het Pajottenland krijgt er meteen een nieuw streekproduct bij.

“We gaan zelf ook graag op restaurant, maar we stelden zelf vast dat de niet-alcoholische dranken op de kaart, zelfs van toprestaurants, niet krachtig of zuur genoeg zijn van smaak, laat staan in harmonie met de gerechten”, vertelt Tavernier.

Dus begon de chef-kok van De Glazen Toren maandenlang te experimenteren. De drie dranken, die voorlopig werden weerhouden, zijn gemaakt op basis van fruitsappen en pure, natuurlijke ingrediënten en kruiden, zonder bewaarmiddelen, gluten of toegevoegde suikers. Er is ‘Vie en Rose’, als alternatief voor het aperitief, de ‘Bord de l'Eau’ als vervanger van de rode wijn en de ‘Pomme Padour’ die de witte wijn vervangt.

Voorlopig wordt de Vin du Jardin te koop aangeboden in acht winkels in de ruimte regio. Je vindt ze op www.vindujardin.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio