Zorgen voor “mister Davis Cup” Steve Darcis

Zorgen voor “mister Davis Cup” Steve Darcis

Foto: BELGA

De Davis Cup is altijd een beetje psychologische oorlogsvoering. Vandaag moeten de kapiteins een eerste keer in hun kaarten laten kijken bij de loting. Zoals het er nu naar uitziet, zal Steve “Mister Davis Cup” Darcis worden gespaard de eerste dag.

Darcis heeft last van de voorarm – hij traint met een tape – en als hij op de eerste dag tegen de Britse nummer één Andy Murray zich tot het uiterste moet geven, is de kans groter dat hij niet honderd procent inzetbaar is voor eventuele beslissende wedstrijden (dubbel of een vijfde wedstrijd tegen het Britse nummer twee). Darcis heeft niet voor niets zijn bijnaam, hij stijgt bijna altijd boven zichzelf uit tijdens de Davis Cup.

Daarnaast heeft Darcis ook persoonlijke zorgen. Elke speler heeft zijn persoonlijke coach bij zich, maar Julien Hoferlin is er niet bij, enkele weken geleden onderging hij een zware hersenoperatie. Hoferlin, voormalig Davis Cup-kapitein, was altijd een steun en toeverlaat voor Darcis. De Franse ex-profspeler Michaël Llodra, ingehuurd als coach voor het dubbelspel en ook een goede vriend van Darcis, neemt hem mee onder zijn hoede, ook Davis Cup-kapitein Johan Van Herck heeft een hechte band met Darcis. Hij draagt het allemaal waardig. “Ik zal klaar zijn.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.