FOTO. Nederlandse afvalkoning koopt sprookjeskasteel

Sprookjeskasteel Hof van Rameyen werd verkocht voor 17,5 miljoen euro. Foto: hnb

Berlaar -

Eén van Nederlands rijkste ondernemers heeft het sprookjeskasteel Hof van Rameyen in Gestel gekocht. Het gaat om Leo Van Gansewinkel, die een fortuin vergaarde met zijn afvalverwerkingsfirma. De vraagprijs bedroeg 17,5 miljoen euro.

“Het kasteel in het Berlaarse gehucht Gestel is wellicht een van de mooiste kastelen van het land. Het kost veel geld, maar het is tegelijk ook een koopje. Je krijgt er iets voor terug dat je nergens anders vindt”, zei de makelaar toen het kasteel te koop werd gezet. Leo Van Gansewinkel bleek niet ongevoelig voor die argumenten. Naar verluidt werd de koop bezegeld met een receptie in Berlaar.

Met een vraagprijs van maar liefst 17,5 miljoen euro was Hof van Rameyen wellicht het duurste optrekje dat in ons land te koop stond.

Of de nieuwe eigenaar veel heeft afgepingeld, is niet bekend. Maar in principe zal de goedlachse Brabander niet wakker liggen van tienduizend euro meer of minder. Volgens Nederlandse media behoort Leo Van Gansewinkel met zijn geschatte vermogen van 420 miljoen euro tot het exclusieve clubje van allerrijkste Nederlanders.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees