“Het grootste gevaar in België? Cholesterol”

‘Als België een failed state is, dan kan je de VS vergelijken met Afghanistan.’ Dat heeft Howard Gutman, voormalig VS-ambassadeur in ons land gezegd in ‘De Zevende Dag’. ‘Jullie fout is dat jullie anderen de boodschap laten bepalen. Zolang België geen imagocampagne opzet, zal het de prijs blijven betalen.’

Voormalig VS-ambassadeur veegt het verwijt van België als ‘failed state’ van tafel. “België staat op de 14de plaats in de index van de veilige landen van de VN. De Verenigde Staten maar op de 93ste.”

België moet echter niet wachten tot het tij keert. “Jullie moeten zelf de boodschap veranderen. Er zijn zoveel mensen die de laatste jaren vooruitgang hebben gemaakt dankzij België. Schakel hen in om te vertellen dat iedereen het verkeerd heeft. Schakel een internationale pr-firma in, maak promoclips om het echte België te tonen”, raadt Gutman aan.

“‘En wat het veiligheidsaspect betreft”, aldus de voormalige ambassadeur, “zet in op veiligheid en intelligentie, maar zeg ook heel duidelijk: ‘maak je geen zorgen, we hebben het onder controle’.”

“Het grootste gevaar in België voor mij, is cholesterol.” grapte de oud-ambassadeur. “Omdat jullie eten zo lekker is.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S