CLUBNIEUWS. Standard stuurt spits naar B-kern, Gedoz wellicht out bij Club

CLUBNIEUWS. Standard stuurt spits naar B-kern, Gedoz wellicht out bij Club

Standard-spits Yattara: naar de B-kern Foto: Belga

Na een fase die hij zelf “zijn voorbereiding” noemde, heeft Yannick Ferrera bij Standard zijn typeploeg gevonden maar topaankoop Yattara lijkt daar niet meteen op te moeten hopen want hij werd naar de B-kern verwezen. Bij Club Brugge en Anderlecht likken ze de wonden voor hun optreden in de beker.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Standard stuurt spits Yattara naar de B-kern

STANDARD Standard betaalde Lyon ruim twee miljoen euro voor Yattara. Bij Standard kon de 22-jarige Guineeër nooit overtuigen. Nochtans kreeg hij kansen. Zo mocht hij onder Yannick Ferrera vanaf de wedstrijd tegen Westerlo (1-2-verlies) vier keer na mekaar starten. Geen enkele keer maakte hij de negentig minuten vol. Na de 1-0-nederlaag bij STVV een maand geleden behoorde hij nooit meer tot de wedstrijdkern. Dus ging Yattara, doorgaans een rustige jongen, vorige week met de vuist op tafel kloppen bij trainer Ferrera. Daarin trok hij iets te hard van leer, waardoor hij tot nader order met de beloften moet meetrainen.

Ook de overige drie spitsaankopen doen het (nog?) niet zoals verwacht: Renaud Emond is vooral een supersub, Benjamin Tetteh heeft nog tactisch heel wat werk en Ivan Santini kon de hoge verwachtingen nog niet helemaal inlossen. (bf)

Acheampong out,  Kara klaar voor Kortrijk

ANDERLECHT Frank Acheampong (knie) is out voor de bekermatch in Kortrijk, morgen om 20.45 uur. Acheampong is ook onzeker voor de competitiematch van zondag in Genk. Kara ondervindt geen hinder meer van zijn botsing tegen de paal in de match tegen OHL en kan spelen. Leander Dendoncker (hamstring) krijgt allicht rust in de beker. Youri Tielemans krijgt dan opnieuw zijn kans. (jug)

Gedoz mist meer dan waarschijnlijk bekerwedstrijd

CLUB BRUGGE Felipe Gedoz (gekneusde quadriceps), Dion Cools (adductoren) en Bjorn Engels trainden gisteren niet mee bij Club Brugge. Gedoz zal hoogstwaarschijnlijk niet tot de wedstrijdselectie behoren voor de bekermatch van donderdag ­tegen Lokeren.  (kvu)

KRC GENK De spelers van Genk trainden gisteren één keer. Derrick Tshimanga, die na de wedstrijd tegen Gent wat hinder ondervond, was weer fit voor de dienst. Dat geldt nog niet voor Hamalainen en Gorius, die verder revalideren. De bekermatch tegen Charleroi komt te vroeg voor hen. (rco)

KV KORTRIJK Bij KV Kortrijk leeft men ontspannen toe naar de bekerclash tegen Anderlecht van woensdagavond in het Guldensporenstadion. Trainer Walem moet wel nog enkele knopen doorhakken. Door de terugkeer van aanvoerder Pavlovic verdwijnt een van de twee uitblinkers van tegen Waasland-Beveren, Lukas Van Eenoo of Kristof D’Haene, terug naar de bank.

Kage moet mogelijk een kijkoperatie aan de knie ondergaan om zijn knieblessures definitief achter zich te laten. Vandaag komt daar uitsluitsel over. (jve)

ZULTE WAREGEM Cédric D’Ulivo blijft last ondervinden aan de hamstring. De rechtsachter behoort niet tot de selectie voor de bekerpartij van vanavond in Gent. Hetzelfde geldt voor Chuks Aneke die op de sukkel is met de knie. De verdedigende middenvelder trainde gisteren niet mee met de groep. Opvallend: Jørgensen behoort niet tot de wedstrijdselectie. Dat is vreemd omdat hij normaal gezien de eerste vervanger is als er iemand uitvalt centraal op het middenveld. Wellicht wordt Lepoint geflankeerd door Karim Essikal.(jcs)

KV MECHELEN Zoals verwacht moet Ibrahima Cissé afhaken voor het bekerduel van morgen tegen Waasland-Beveren. De middenvelder moest zondag tegen Club Brugge naar de kant nadat hij zich blesseerde in een actie. Op de beelden zag het er akelig uit, maar voorlopig lijkt de schade wel mee te vallen. Op een echo was gisteren niets te zien aan de knie, die ook niet gezwollen was. Wel liep Cissé een verrekking op aan de hamstrings. In het bekerduel van morgen blijft de belofteninternational zeker aan de kant. Of hij de wedstrijd van komend weekend tegen Moeskroen haalt, valt af te wachten.  (ydb)

OH LEUVEN Ojo (schouder) verscheen voor het eerst op een veldtraining, maar moet de duels nog schuwen. Zijn terugkeer zal nog een tijdje op zich laten wachten. Oleksandr Volovyk bleef binnen met last aan de rug, maar raakt in principe wel speelklaar voor het bekerduel van morgen in Moeskroen. (thst)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.