VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Klaas Dillens blijft met Liedekerke positief verrassen

“We wonnen niet eens op een diefje”

“We wonnen niet eens  op een diefje”

Klaas Dillens: “In de spelersgroep klikt het zowel op als naast het veld.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

RC Jet Waver was via 16 op 18 aan een aanval bezig op de tweede plaats van Diest, maar zaterdag werd de Waals-Brabanders een halt toegeroepen door een verbazend sterk Liedekerke. Klaas Dillens droeg zijn steentje bij met de winnende treffer.

Liedekerke blijft de toppers aan de oorlogsgordel rijgen met RC Jet Waver als jongste slachtoffer?

Klaas Dillens: “We wonnen niet eens op een diefje. We deden een schitterende zaak in het klassement, want we nestelen ons in het spoor van RC Jet Waver op de vierde plaats. Het is jammer dat we een steekje lieten vallen tegen Lovenjoel, want anders prijkten we op de derde plaats.”

“Eppegem en Diest blijken buiten categorie. Ergens is dat jammer, want het betekent dat een klad ploegen om de derde plaats strijdt. Een eindrondeticket lijkt in dat geval wel een zekere beloning. Daar leggen we onze sokken dus op te week. Liedekerke blijft een ploeg die de mouwen moet opstropen om de zege binnen te rijven. Enkel van uit een collectieve aanpak hebben we kans op slagen.”

Wie RC Jet Waver klopt, heeft ook individueel best wat in huis?

“Toch forceren we het steevast als groep en niet via individuele flitsen. Na een kwartier leidden we al met 0-2, maar toen maakten we de fout om te ver naar achter te leunen in plaats van het gaspedaal te blijven indrukken. Het siert ons wel dat we ons na de gelijkmaker konden herpakken.”

“Op een gemeten voorzet van Steve Desaegher stond ik aan de tweede paal waar ik raak kon prikken. Dat zorgde voor een enorme ontlading. Na de wedstrijd werd een stevig feestje gebouwd. Ook onze supporters gingen uit de bol. Het blijft een leuke vaststelling dat ook op verplaatsing onze fans vocaal vaak de hoogste toon voeren.”

“Dat stimuleert om het onderste uit de kan te halen. In de spelersgroep klikt het zowel op als naast het veld. Dat maakt de sterkte uit van dit VK Liedekerke.”

Jouw transfer van het degraderende Meldert naar de Heuvelkouter riep vraagtekens op, maar die werden intussen met glans gebannen?

“Mijn transfer werd een absolute voltreffer. Met Meldert bengelde ik een heel seizoen onderin waar ik met Liedekerke voor de prijzen speel.”

“Bovendien kon ik de coach intussen overtuigen dat mijn beste positie centraal op het middenveld ligt.”

“Steven Bellemans posteerde me aanvankelijk hoger, maar toonde zich nu nog tevreden over mijn functioneren in de as van het middenveld naast Allonsius. Daar voel ik me best in mijn sas. We moeten nu bevestigen tegen de ploegen uit de rechterkolom.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio