De foto die koning Filip het schaamrood op de wangen bezorgt

De foto die koning Filip het schaamrood op de wangen bezorgt

Terwijl Brussel op zijn kop stond door terreurniveau 4, genoten Filip en Mathilde van een weekendje wellness. Foto: RTL

Terwijl het dreigingsniveau in ons land vorige week zaterdag verhoogd werd van 3 naar 4, het hoogst mogelijke, verbleven koning Filip en koningin Mathilde in een kuuroord in Bretagne. Er is een foto opgedoken waarop te zien is hoe Filip, in kamerjas, een cocktail drinkt.

Het Nieuwsblad schreef dinsdag al dat de koning en de koningin niet in het land waren toen in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 november het dreigingsniveau verhoogd werd van 3 naar 4. Dat is het hoogste niveau, waardoor in de hoofdstad het publieke leven even helemaal stopte. Metro’s reden niet, winkelcentra en winkels bleven dicht, concerten en andere evenementen werden afgelast en zelfs de scholen bleven gesloten.

Het vorstenpaar verbleef op dat moment in het zonnige Bretagne - “een weekendje weg dat al lang gepland was”, zegt paleiswoordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw - en Filip en Mathilde kregen daar flink wat kritiek voor van de Franse veiligheidsdiensten.

Kuuroord

Intussen wordt steeds duidelijker waar de koning en de koningin verbleven toen onze hoofdstad in die bange omstandigheden ontwaakte. In een kuuroord, zo blijkt. Daar werden ze in kamerjas gespot terwijl ze een cocktail dronken. Dat blijkt uit een foto waar het satirische blad Le Canard enchaîné beslag op kon leggen.

"Continu op de hoogte gehouden"

Vanuit dat kuuroord werd de koning wel permanent op de hoogte gehouden door de eerste minister, is te horen in de entourage van Charles Michel.

"Het is niet voorzien dat de regering of de eerste minister op de hoogte worden gehouden van de privé-agenda van de koning", is voorts nog te horen bij Michel. 

Corrigeer

MEER NIEUWS