Daan Hoeyberghs wordt prof bij BKCP-Corendon

Daan Hoeyberghs wordt prof bij BKCP-Corendon

Foto: BKCP-Corendon

Met ingang van 1 september 2016 fietst Daan Hoeyberghs als prof door het veld. De laatstejaars belofte van BKCP-Corendon ondertekende bij zijn huidige ploeg een contract van twee seizoenen.

“Die tijd krijgt Daan om te bewijzen dat hij profwaardig is”, aldus algemeen manager Philip Roodhooft en sportief manager Christoph Roodhooft van BKCP – Corendon. “Daan is aan een schitterend seizoen bezig. Geen wedstrijd of hij staat op of flirt met het podium. Dat leverde hem onder meer de zilveren medaille op in het Europees kampioenschap. Afgelopen zondag voerde hij in Hamme nog maar eens een sterk nummer op. Na een val en kettingproblemen in het begin van de wedstrijd dook hij als 34ste het veld in. Een lange achtervolging leverde hem nog een zevende plaats op. Hij was die dag gewoon de beste.”

De Kempenaar uit Mol (Ginderbuiten) , 21 jaar jong, is blij met het vertrouwen dat de ploeg in hem stelt.

“Het voorstel van het team kwam er een beetje onverwacht, want het seizoen is nog niet eens halfweg. Maar het is wel leuk dat het er nu komt. Zo kan ik zonder stress deze campagne afwerken”, klinkt het bij Hoeyberghs. “Nu ja, iedereen kan merken dat ik aan een goede winter bezig ben. In de A-crossen eindigde ik, door omstandigheden, slechts drie keer niet in de top vier en ik won de Superprestigecross in Gieten. Mijn plaatsen in de tussenstand van de Wereldbeker, Superprestige en bpost bank trofee – respectievelijk derde, derde en vierde – zijn even zoveel bewijzen van mijn regelmaat.”

Hoeyberghs maakt al sinds zijn junioresjaren deel uit van de ploeg. Aanvankelijk bij de veldritacademie, sinds zijn overstap naar de beloften bij het hoofdteam. Nu het profgild voor hem wenkt, blijft hij zich hoeden voor grootspraak.

“Ik ben blij dat ik in hetzelfde midden een volgende stap mag zetten in mijn carrière. Het is wel moeilijk in te schatten hoe ik die overstap zal verteren. Als ik, zoals dit jaar, weer progressie boek en een probleemloze zomer ken, moet ik de aansluiting kunnen maken met de top vijftien. Maar ik gun mezelf sowieso de nodige tijd. Met stress koersen, levert niks op.”

Corrigeer