Prins Harry deelt schokkende beelden van wilde dieren in Afrika

Het hart van de 31-jarige Britse prins Harry is gebroken in Zuid-Afrika. Tijdens zijn bezoek aan een het Nationaal park Kruger, op de grens met Zimbabwe en Mozambique, zag de dierenliefhebber de karkassen van een vrouwelijke neushoorn en haar kalf die het slachtoffer zijn geworden van stropers. Dat maakte hem emotioneel.

De prins maakte zich kwaad en zei dat hij hoopt dat de stropers, die de dieren aanvielen met machetes, snel gevat worden. “Dit behoort tot Zuid-Afrika, maar werd gestolen door andere mensen”, zei hij. Dat vertelde ranger Johan Jooste in een interview met de Britse krant The Telegraph. De neushoorns werden dinsdag ontdekt en zouden vijf dagen eerder vermoord zijn, voordat stropers hun hoorns verwijderden. "Wellicht hebben ze de moeder eerst gedood, dan haar jong. We zien dit helaas vaak. De misdadigers hebben sporen nagelaten. De kans is dus groot dat we ze te pakken krijgen", zegt Jooste nog.

Bekijk hieronder de schokkende beelden van de lugubere ontdekking:

Harry plaatste woensdag ook enkele persoonlijke foto’s online die hij afgelopen zomer maakte in Zuid-Afrika, toen hij veeartsen hielp om neushoorns preventief te 'onthoornen', gewonde dieren te verzorgen en ze uiteindelijk te bevrijden. Daarop is onder meer te zien hoe hij een neushoorn helpt te opereren, hoe hij een kalfje melk geeft en hoe hij na een lange werkdag uitrust op de buik van een verdoofde olifant.

“Na een zeer lange dag in het Kruger National Park konden we vijf neushoorns naar nieuwe woongebieden brengen en lieten we drie olifanten vrij, waaronder dit verdoofde vrouwtje. Ik besef dat ik me gelukkig mag prijzen dat ik dit ervaar maar de verhalen die ik hier van de mensen hoor, verontrusten me enorm. De situatie is heel slecht en dat frustreert me. Hoe kan het dat er het afgelopen jaar alleen al 30.000 olifanten zijn vermoord? Door heel Afrika liggen karkassen van dieren zonder hoorns of slagtanden. Wat een zinloze verspilling van schoonheid”, schreef hij bij een van de kiekjes op de Instagrampagina van Kensington Palace.

Corrigeer