Golf - Thomas Pieters blikt terug op 2015 en vooruit naar majortornooien en Olympische Spelen

“Impact van zege op majortornooi is groter dan winst op Olympische Spelen”

“Impact van zege op majortornooi is groter  dan winst op Olympische Spelen”

Thomas Pieters: “Ik kan nog progressie maken.” Foto: EPA

Antwerpen / Beringen -

Met twee zeges op de European Tour kan Thomas Pieters meer dan voldaan terugkijken op een geslaagd 2015. Toch is de honger bij de 23-jarige Be.Gold-speler nog niet gestild. “In 2016 hoop ik nog beter voor de dag te komen”, onderstreept Pieters zijn ambitie.

Menig speler doet er een ganse carrière over wat Thomas Pieters in 2015 realiseerde. Met zijn zeges op het Czech Masters en KLM Open staat de teller van de 23-jarige al op twee European Tour-titels. En de nummer 88 van de wereldranglijst kijkt al vooruit naar 2016, maar eerst gaat de riem er even af.

Skiën met familie

“Zoals ieder jaar gaan we met gans de familie skiën”, vertelt Thomas Pieters.

“Het mag een gevaarlijke sport zijn, maar ik wil dat niet missen. Een week met de familie geeft mij een enorm relaxed gevoel. Ik ben een ervaren snowboarder en zal de stunts en risico's die ik vroeger uithaalde nu wel mijden. Trouwens, ik kan ook thuis van de trap vallen.”

Het seizoen start voor de “Young Belgian” op 21 januari met de deelname aan de drie Deserttornooien, namelijk Abu Dhabi Golf Championship, Qatar Masters en Dubai Desert Classic.

Daarna staat de agenda nog open.

“Wat volgt weet ik niet”, aldus Thomas Pieters.

“Veel zal afhangen van mijn resultaten. Ik wil mij focussen op de European Tour én op het spelen van majortornooien. Als ik van een paar wedstrijden van de Amerikaanse Tour kan proeven, dan is dat meegenomen.”

“Verder wil ik progressie maken. De laatste vier tornooien van het voorbije seizoen zat ik heel dicht bij de allerbesten en dat gevoel wil ik altijd hebben. Toch is het nog voor verbetering vatbaar.”

De maanden juli en augustus worden volgend jaar hectisch voor Pieters met The British Open, zo goed als zeker het US PGA Championship ticket, de Olympische Spelen en het verdedigen van zijn twee titels.

“Ik besef dat goed en zal me daar ook perfect op voorbereiden. Maar wat is er leuker dan je titel te mogen verdedigen en op het hoogste niveau uit te komen? Als ik moet kiezen tussen de Spelen of een major winnen, dan kies ik voor het laatste.”

Ryder Cup

“Sommigen zullen mij deze uitspraak nu kwalijk nemen. De impact die een major heeft voor een golfspeler in hart en nieren is op dit moment veel groter dan de Spelen. Het kan goed zijn dat dat in de toekomst verandert.”

“Ik weet wel dat ik enorm trots zal zijn om België te vertegenwoordigen in Rio. De steun van heel de natie zorgt er wel voor dat ik nu al extra gemotiveerd ben. Daarom ga ik voor een medaille.”

“Waar mijn focus zeker niet ligt is op de Ryder Cup. Ik ga er geen jacht van maken om expliciet bij die twaalf spelers van het Europese team te geraken. Komt het, dan is het meegenomen. Maar als ik er niet bij ben, dan is er geen man over boord. Er komen nog kansen genoeg”, besluit Thomas Pieters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio