VELDRIJDENELITE VROUWEN

Femke Van Den Driessche niet in Overijse: “Ik geef voorkeur aan de klassementscrossen”

Femke Van Den Driessche niet in Overijse:  “Ik geef voorkeur aan de klassementscrossen”

Femke Van Den Driessche Foto: Marc Van Hecke

Ternat -

Femke Van Den Driessche geeft verstek voor Overijse. Na haar Europese titel springt de Ternatse eerstejaarsbelofte omzichtig om met haar programma zodat ze niet opgebrand geraakt voor het BK en WK.

Zaterdag sta je aan de start in Essen, maar in eigen gouw geef je verstek en dat vinden de supporters best jammer?

Femke Van Den Driessche: “Ik geef bewust de voorkeur aan de klassementscrossen. Ik mag niet te veel hooi op de vork nemen en daarom werd Overijse afgevoerd. Ergens vind ik dat best jammer hoor, want ik reed in Overijse al een paar keer en ik reed daar best graag op een lastige omloop met heuveltjes die me liggen. Overijse serveert echt een mooi parcours met klimwerk waar je het verschil kan maken. Essen wordt eerder een moddercross, maar behoort tot de Superprestige en is dus verplichte kost. Ik piekte naar het EK toe. Het is dan ook slechts logisch dat mijn uitslagen de jongste weken iets minder waren.”

Conditioneel ben je aan een nieuwe opbouw bezig?

“De vorm was nooit slecht, maar wel net iets minder dan op het EK in Nederland waar ik bewees dat ik perfect naar een doel kan toe werken. Ik kende de voorbije weken een klein verval, maar binnen twee weken zou ik opnieuw top moeten zijn. Als jongste renster van het veldritpeloton voel ik geen druk om elke week voor de overwinning mee te strijden. Uiteraard zet ik elke cross mijn beste beentje voor, maar ik word nog niet afgerekend op resultaten zoals de oudere rensters. Ik kan me dus nog eens een mindere dag veroorloven zonder dat ik de wind van voren krijg van mijn omgeving. Een plaats in de top vijftien beschouw ik wel als de minimale doelstelling.”

Je twijfelde vroeger tussen de weg en het veld, maar intussen is die kogel definitief door de kerk?

“Mijn vader hield me steeds voor dat ik me op één discipline moest toe spitsen en dus keuzes moest maken. Op de weg trok ik me steeds goed uit de slag, maar tegenover de toppers kwam ik toch steeds dat tikkeltje te kort. In het veld reiken mijn mogelijkheden verder en bovendien ben ik gek op het wereldje. De entourage in het veldrijden is gewoon super. Die leuke omgeving zou ik niet meer willen missen. Op de weg ben je 's avonds na een tactische koers soms zelfs niet afgemat. Na elke cross ben ik bekaf en blijkbaar heb ik dat ook nodig om me goed te voelen. Bij mijn huidige ploeg voel ik me ook goed in mijn vel.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio